perjantai 15. marraskuuta 2013

Tervetuloa Varsinais-Suomen kulttuuriperintöblogiin!



Miten tässä näin kävi? Lähes koko kulttuuriperintöyksikkö on edustanut museon viimeistä vanhan liiton linnaketta, jossa blogit, twitterit ja muu some-maailma ovat olleet käsittämätöntä puuhaa, johon ei tule koskea pitkällä tikullakaan. Yhteisestä päätöksestä ja valtakunnallisestikin palkitun bloggaajan Kari Hintsalan rohkaisemina päätimme kuitenkin muuttaa vanhakantaista näkökulmaamme ja ryhtyä tuomaan esille toimintoja ja asioita, joiden merkitystä ei määritetä perinteisten museokävijöiden kautta vaan muilla mittareilla. Fokuksessa on kulttuuriperinnön ja siihen liittyvän tiedon tutkimisen, säilyttämisen ja välittämisen näkökulma.



Blogissa kerrotaan kulttuurihistoriallisesta kokoelmatoiminnasta, nykyajan ilmiöiden dokumentoinnista, arkeologisesta toiminnasta, rakennusperintöön liittyvästä toiminnasta, aluemuseotoiminnasta, käsikirjastosta ja arkistosta. Taustoitamme näitä virallisilta kuulostavia toimintakokonaisuuksia ja kerromme niistä museotyön puolista, jotka eivät välttämättä muutoin tavoita suurta yleisöä.



Mikäli meillä olisi ollut blogi jo viime kesänä, olisimme voineet kertoa miten käärmeet luikertelivat arkeologin pään yläpuolella puussa, miten taksiveneen kuljettaja ei osannutkaan viedä inventoijaa perille ja mitä sitten tapahtui tai miksi kokoelmiin hankittiin leipäkori ja kuka oli sen ensimmäinen omistaja P.J. Gylich tai mitä löytyi Kaarinan Rauhalinnan arkeologisissa inventoinneissa tai monista muista asioista kesän varrelta.



Mielenkiintoinen esine tai rakennus, jolla on vaiherikas historia kerrottavaksi tai yllättävä arkistolöytö, ympäristössä tapahtunut muutos, alkava projekti tai mikä tahansa arjen tapahtuma ja työn esille tuominen tulee jatkossa olemaan blogimme aiheena. Mutta minkä nimisen blogin? Siinäpä vasta pulma.



Blogilla on siis väliaikainen nimi, koska nyt pyydämme teiltä ehdotuksia nimeksi! Nimiehdotuksia voi antaa kommentteihin.

8 kommenttia:

  1. "Henkinen" kulttuuri kiinnostaa minua, koska sen juurista paljon on rakennettu maatamme kuin maailmaakin kuopasta pilvenpiirtäjiin, rauhasta sotaankin. Geenit ovat näinä päivinä olleet kulttuurihistoriamme ulkopuolisia tekijöitä. Perinnön vaalisimiseen omasta mielestäni kannattaisi myös tarkastella tulevaisuutta. Ajatuksetkin ovat usein "perintökohteina", mistä hyvää ei aina seuraa. Tälle blogilistalle toivon avaraa suhtautumista monille ajatuksille, jotka eivät ole perinteisiä, kuitenkin ihmiskunnan perintöä halveksimatta vapaalla polulla.

    VastaaPoista
  2. Ehdotan nimeksi - yllätys - Kulperi.

    VastaaPoista
  3. Sivuston nimeksi ehdotan Fältti.

    VastaaPoista
  4. Horisontti tai moisiologi

    VastaaPoista
  5. Hej, tänker ni blogga på nåt annat språk också, t.ex. svenska?

    VastaaPoista
  6. Som ny medlem i bloggteamet ska jag försöka skriva lite inlägg på svenska också.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...