perjantai 22. marraskuuta 2013

Kyllä se niin totta on

Kyllä se niin totta on, että ei pitäisi toimistolta poistua jos haluaa itselleen uskotella, että rakennuskanta ja kulttuuriperintö voi hyvin. Ja että omistajat arvostavat rakennuksiaan. Aina kun on matkalla jossain päin Varsinais-Suomea niin silmiin osuu jotain karmeaa, vaikka kuinka yrittäisi olla positiivisella mielellä. Katsokaa nyt tätäkin.

                            Sama kohde kuvattuna talvella 2010, hieno vanha kiviholvikellari.Saattoi olla vaikka 1500-luvulta, mutta eipä ole enää. Yksinäänhän se siinä seisoi pellon laidassa, mutta ei sen olisi luullut ketään häiritsevän. Ei tuon kivikasan kohdalla nytkään ainakaan viljellä voi. Ei voi ymmärtää.


Eija Suna

4 kommenttia:

 1. Aargh! nyt meni perjantai-ilta pilalle. Miksi? Miksi?

  VastaaPoista
 2. Eksyin opiskelutehtävän kautta blogiinne ja taidan jäädä seuraamaan vakituisesti. :) Tämä kirjoitus oli kyllä aika ikävä, ei olisi luullut ko. kellarin ketään häiritsevän?!

  VastaaPoista
 3. Yhtä lailla opiskelutehtävän kautta löysin tämän blogin; mielenkiintoisia kirjoituksia mutta tämä kellarin purkaminen:raivostuttavaa. Todellakin ihmettelen, eikö tuollaista kellaria ole inventoitu mihinkään suojelulistaan, edes seurattavaksi ja sillä tavoin estetty hävittämistoimet ?
  eksyn nyt vähän aiheesta, sillä itse yritän parhaillaan estää kadun laajentamisen ja kevyen liikenteen väylän perustamisen alle metrin etäisyydelle 1700-luvun lopulla rakennetun talon (joka on varustettu SR1 -merkinnällä sijaintikaupunkinsa kaavassa) kivijalasta. Tuntuu olevan kertakaikkisen mahdotonta argumentoida ao.kaupungin tiepäällikölle, että esteettisiäkin näkökohtia voisi ottaa huomioon, saatikka puhtaan suojelullisia: aurauslumet ja lumiaurat tulevat vahingoittamaan kivijalkaa, talon perustuksia. Ja koko yhdistelmä upouusi asfaltti, kosketusetäisyydeltä ohi vilahtelevat pyöräilijät ja punamultainen, graniittiperustainen talonkulma on todella korni. Kyseessä on kuitenkin kulmakuntansa vanhin rakennus. Kuinka yksisilmäisiä ihmiset voivat olla; vanhaa ei saa takaisin kun sen kerran ajattelemattomasti hävittää....

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...