tiistai 30. kesäkuuta 2015

Turun museokeskuksen kokoelmat Finnassa


Turun museokeskuksen kokoelmia on ollut esillä hakupalvelu Finnassa jo jonkin aikaa (tällä hetkellä jo yli 31000 objektin verran). Vasta käyttämämme tietokantaohjelma Musketin keväällä suoritetun päivityksen jälkeen tuli mahdolliseksi merkitä myös kuvien käyttöoikeudet asianmukaisesti. Kuvien lisenssiksi tuli CC BY-ND 4.0 eli "Nimeä-Ei muutoksia 4.0 Kansainvälinen". Kaikkinensa museokeskuksen kuvien yhteydestä on nyt kesäkuusta alkaen löytynyt teksti:
Kuvan käyttöoikeudet: Finna-palvelussa julkaistuja Turun museokeskuksen valokuvia voi käyttää vapaasti. Kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi (jos tiedossa) ja Turun museokeskus. Finnassa näytettävät kuvat lisensoidaan Nimeä-Ei muutoksia 4.0 Kansainvälinen (CC BY-ND 4.0) -lisenssillä. Palvelussa näytettävät kuvat eivät ole painokelpoisia. Jos tarvitset painokelpoisen kuvan, ota yhteyttä Turun museokeskuksen valokuva-arkiston kuvapalveluun. http://www.turku.fi/vapaa-aika/museo/kokoelmat/valokuvakokoelma 
Finnassa on tähän asti ollut kulttuurihistoriallisen kokoelman aineistoja, mutta jatkossa myös valokuvakokoelmamme  tulee sinne edustetuksi.

Kuvassa Turun teknillisen reaalikoulun lippu vuodelta 1858. Oppilaitos oli yksi kolmesta vuonna 1849 perustetusta teknillisestä reaalikoulusta, muut kaksi olivat Helsingissä ja Vaasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...