perjantai 21. maaliskuuta 2014

Museokeskus Turun Taide- ja Antiikkimessuilla

Viikonloppuna on jälleen jokakeväiset Artukaisten messukeskuksen Taide- ja Antiikkimessut monine oheistapahtumineen, ja paikalla on myös Turun museokeskus. Näyttelyrakennusyksikön Seppo ja Mika pystyttivät tänään osastomme, ja Sanna, Eija ja minä asettelimme tavarat paikoilleen.


Messuihin kuuluu myös nukkekotitapahtuma, joten mekin toimme esille nukkekotien kalusteita, todellista miniatyyrikäsityötaidetta.


Myyntiin tulee kirjoja ja jakoon esitteitä.


Myynnissä on myös erilaisia pahvista koottavia rekennuksia, tässä vain osa.


Ja sitten siellä on se arvuuteltava esine... Mutta sen näette kun paikalle tulette. Meillä urakka valmistui tänään jo puoliltapäivin.Alla osastomme ohjelma, nähdään messuilla! 

Museokeskuksen osastolla sekä Messukeskuksen A-hallin ohjelmalavalla on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa viikonlopun aikana. Osastolla on myös mahdollisuus keskustella kulttuuriperinnön vaalimiseen liittyvistä asioista museon rakennustutkijoiden kanssa.

Lauantaina 22.3. klo 11–14 osastolla on tavattavissa Tirkistelyä förmaakeihin ja ylishuoneisiin kirjan kirjoittaja, arkkitehti ja historian tutkija Panu Savolainen.

Sunnuntaina 23.3. klo 13–14 osastolla on tavattavissa Metsästys Suomessa julkaisun toimittanut ja Turun museokeskuksen aseasiantuntija, tutkija Kari Hintsala.

Lauantaina 22.3. ja sunnuntaina 23.2. klo 14 ohjelmalavalla Turun museokeskuksen rakennustutkija Eija Suna kertoo tapettien historiasta aiheenaan Käsintehdyistä tapeteista teollisiin. Miten tapetit ovat aikojen kuluessa muuttuneet niin teknisesti kuin tyylillisestikin? Luentoon liittyy runsas kuvamateriaali, joka pohjautuu maakuntamuseon tapettikokoelmaan.

Museokeskuksen osastolla ovat myynnissä myös museon uusimmat julkaisut Tirkistelyä förmaakeihin ja ylishuoneisiin sekä Rakkaudesta rakennuksiin ja muita mielenkiintoisia julkaisuja edullisin messuhinnoin. Myös vuoden 2013 yhtenä kauneimpana kirjana palkittu Metsästys Suomessa on mahdollista hankkia museokeskuksen osastolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...