maanantai 19. kesäkuuta 2017

Poliitikko museossaMuseoliitto järjesti kesäkuun alussa Kutsu poliitikko museoon -viikon, jonka aikana oli tarkoitus avata museotyön kulisseja poliitikoille. Turun museokeskuksessa laitoimme astetta paremmaksi
sillä meillä poliitikkovierasta ei tarvinnut etsiä kaukaa. Turun kaupunginvaltuutettu Jukka Vornanen on näet toiminut museokeskuksen määräaikaisena tutkijana syyskuusta 2016 alkaen.

Jukka Vornanen Apteekkimuseossa. Kuva TMK.

Jukka kertoo saamistaan museotyökokemuksista seuraavaa:

"Ennen museokeskuksen pestiä tein projekti- ja apurahatutkijan töitä Turun yliopistolla Suomen historian ja kulttuurihistorian oppiaineissa. Turun museot ovat olleet minulle vuosien ajan tuttuja vierailuikohteita, mutta museotyötä en ollut tehnyt ennen nykyistä työtäni. Kuluneet kahdeksan kuukautta Apteekkimuseon ja Qwenselin talon kehittämishankkeen parissa ovat olleet mielenkiintoinen ja opettava kokemus museotyön arjesta.

Ensimmäiset pari kuukautta keskityin hyvin pitkälti pelkkään tutkimustyöhön, joka oli aivan samankaltaista kuin tutkijan työni yliopistolla. Talven ja kevään aikana olen kuitenkin tehnyt paljon muutakin: suunnitellut Apteekkimuseon ja Qwenselin talon uuden johdantonäyttelyhuoneen näyttelyä, piirtänyt kosketusnäyttöjen sisältöpuita, ottanut vastaan asiantuntijavieraita ja valikoinut arkistoaineistoa digitoitavaksi.

Kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä miten museokeskuksen organisaatio toimii ja miten kaupungin työntekijöiden arjessa tarvitsemat tukipalvelut toimivat. Aiemmin en ole työskennellyt kaupungin palkkalistoilla.

Oma työsuhteeni päättyy syksyllä, mutta odotan jo kovasti Apteekkimuseon ja Qwenselin talon kesäkauden 2018 avajaisia, jolloin kehityshankkeemme tulokset ovat valmiit ja näkyvät."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...