maanantai 4. joulukuuta 2017

Ett Hem on Varsinais-Suomen vuoden museo 2017Ett Hem-museossa sadan vuoden takainen porvariselämä osataan tehdä eläväksi.

Varsinais-Suomen museot ry ja Varsinais-Suomen maakuntamuseo myöntävät vuosittain Varsinais-Suomen Vuoden museoteko -tunnustuspalkinnon aktiivisesta museotoiminnasta ja ansiokkaasta paikallisperinteen hyväksi tehdystä työstä. Nyt tunnustuspalkinto jaetaan 20. kerran.

Vuoden museoteko-tunnustuspalkinto päätettiin tällä kertaa jakaa Ett Hem-museolle, museon yleisötoiminnan aktiivisesta kehittämisestä sekä museon elävöittämisestä keinona tavoittaa uusia kohderyhmiä. Palkinto jaettiin Varsinais-Suomen museokokouksessa Turun linnassa 1.12.

Ett Hem-museon perustivat 1800- ja 1900-lukujen vaihteen Turussa eläneet Alfred ja Helene Jacobsson. Jacobssonit keräsivät taidetta ja sisustivat kotiaan sillä ajatuksella, että siitä heidän kuolemansa jälkeen tehtäisiin museo. Koti testamentattiin Åbo Akademin säätiölle, määräyksellä että koti tulisi säilyttää muuttumattomana, Ett hem-nimisenä museona. Museo avattiin yleisölle vuonna 1932, mutta on sittemmin siirretty uuteen rakennukseen, alkuperäisen päästyä liian huonoon kuntoon.

Museota hallinnoi yhä Åbo Akademin säätiö, yhdessä useamman muun museon kanssa. Viime vuosina museossa on intendentti Ulrika Gräggin johdolla tehty paljon onnistunutta uudistystyötä museon elävöittämiseksi ja sen ohjelmatarjonnan laajentamiseksi. Nykyään museossa voi esimerkiksi vierailla konsulinna Helene Jacobssonin ohjastamilla draamatopastuksilla, tai tiettyihin teemoihin erikoistuneilla kierroksilla. Museo on myös yhdessä asiantuntijoiden hankkinut kokoelman 1800-1900-luvun vaihteelle tyypillisiä koristekasveja.

Ett Hem sijaitsee osoitteessa Piispankatu 14 ja on avoinna tammikuussa viikonloppuisin, kesäkaudella 2.5.–30.9.2017 ja joulun aikaan 1.12.2017-7.1.2018. Joulukuussa on tarjolla jouluaiheista teemaohjelmaa.

Museon verkkosivut: http://etthem.fi

Intendentti Ulrika Grägg luotsaa Ett Hem-museota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...